Skip to content
Šta je dobra praksa oralne higijene?

Šta je dobra praksa oralne higijene?

Niko ne želi da trpi zubobolju ili da ima druge probleme s oralnim zdravljem - na sreću, postoji mnogo toga što sami možemo da učinimo da ih sprečimo. Loša oralna higijena jedan je od glavnih uzroka propadanja zuba, zato se dobrom praksom oralne higijene na duže staze može izbeći mnoštvo zdravstvenih problema.

Evo šta treba da znate:

Problem sa plakom

Plak je lepljiva supstanca sačinjena od bakterija i šećera koja se gomila na vašim zubima. Ako ne vodite računa, ona se brzo pretvara u kamenac koji može dovesti do oboljenja desni ili će se šećer pretvoriti u kiseline koje dovode do karijesa. Zato je veoma važno prati zube najmanje dvaput dnevno i redovno ići kod zubara.

Nabavite pravi alat

Odgovarajuća četkica i pasta prave veliku razliku. Odaberite meku ili srednje meku četkicu sa glavom koja odgovara vašim ustima i omogućava vam da doprete do svih delova vaših zuba. Signal četkice za zube imaju različite glave, tako da možete odabrati one koje odgovaraju vama i vašoj porodici. Obavezno koristitite paste za zube sa fluoridom koje sprečavaju pojavu karijesa. Sve Signal paste za zube sadrže fluorid koji štiti vaše zube.

Usavršite svoj tehniku

Perite malim, nežnim pokretima gore-dole, obavezno prelazeći preko površina svih zuba. Ne žurite: pranje zuba treba da traje najmanje dva minuta – još bolje tri minuta. Pranje zuba završite ispiranjem Signal vodicom za usta za dodatni osećaj čistoće.

Kada ujutru žurite ili ste iscrpljeni uveče, lako je odustati od svojih dobrih navika. Ipak, ako se malo potrudite da svakodnevno poštujete dobro oralnu higijenu, uživaćete u zdravijem i srećnijem osmehu tokom budućih decenija.

Ne zaboravite čišćenje koncem

Ni najbolja tehnika pranja zuba ne može pomoći da se dopre do malih oblasti između zuba. Zato je čišćenje koncem jednom dnevno toliko važno.

KRATAK SAVET

Čišćenje zuba koncem je od ključne važnosti za oralnu higijenu. Čak ni najbolje tehnike pranja zuba ne mogu dospeti do malih oblasti između vaših zuba.

Vaša Pitanja U Vezi S Oralnom Higijenom

Pronađite koristan savet o vašem oralnom zdravlju u uputstvima koja je sačinio Signal, porodični stručnjak za zube

PROČITAJTE VIŠE TEKSTOVA